Alles wat je moet weten over Solar LED buitenverlichting

PUBLISHED 05-01-24
blog

In een wereld waarin duurzaamheid en milieuvriendelijkheid steeds belangrijker worden, is het geen verrassing dat verlichting op zonne-energie steeds populairder wordt. Deze verlichtingsvorm is niet alleen zuinig, maar ook nog eens enorm praktisch in gebruik. In ons nieuwste blog maak je nader kennis met Solar LED Buitenverlichting en wat je er allemaal over moet weten.

 

Solar LED buitenverlichting: wat is het?

Bij lampen waarin het woordje Solar in de titel vermeld staat, draait het altijd om verlichting die gevoed wordt door zonne-energie. Solar LED buitenlampen zijn uitgerust met een of meerdere zonnepaneeltjes die zonlicht (daglicht) omzetten in elektriciteit, waarna de lampen kunnen gaan branden zodra het donker wordt. Dit maakt het een milieuvriendelijke, kostenefficiënte en praktische verlichtingsoplossing voor in de tuin.

 

De voordelen van Solar LED tuinverlichting

Sommige van de voordelen hebben we hierboven al benoemd, maar voor het gemak sommen we ze allemaal voor je op: 

 

  • Bespaar op stroomkosten: door de werking op zonne-energie hoef je je verlichting niet aan te sluiten op netstroom.
  • Dag- en nachtsensor: Solar LED lampen gaan automatisch aan zodra het donker wordt (mits de accu is opgeladen)
  • Eenvoudig te installeren: geen bedrading, dus geen gedoe met het aansluiten.
  • Goed voor het milieu: er komen geen fossiele brandstoffen aan te pas, waardoor jij je ecologische voetafdruk verlaagt.
  • Veilig in gebruik: geen kans op kortsluiting of oververhitting.

 

 

Het plaatsen

Het installeren van tuinverlichting op zonne-energie is eenvoudig en vereist geen specialistische kennis. Zorg er bij het plaatsen voor dat er altijd voldoende direct zonlicht/daglicht op het zonnepaneel terecht komt. Op deze manier kan de ingebouwde accu overdag volledig opladen en houden de lampen er niet vroegtijdig mee op. Het heeft dus niet veel nut om een Solar LED lamp onder een overkapping, achter een boom of in een donker hoekje te plaatsen.

Let op: vaak zit er beschermfolie over het zonnepaneel, vergeet deze er niet af te halen alvorens je de lamp plaatst.

 

Hoe kies je de beste Solar LED Tuinverlichting?

Om voor jouw behoeften de beste Solar LED Tuinverlichting te kopen, is het zaak dat je rekening houdt met onderstaande punten:

 

  • Lichtopbrengst: hoe hoger de lumen-waarde, hoe meer licht de lampen geven.
  • Kwaliteit van het zonnepaneel: hogere kwaliteit betekent efficiëntere energie-omzetting.
  • Batterijduur: wees ervan verzekerd dat de lamp lang genoeg brandt voor je behoeften.
  • Stijl en ontwerp: het oog wil natuurlijk ook wat. Solar LED Tuinverlichting komt voor in tal van soorten en designs. Zo kun je je tuin geheel naar eigen smaak en stijl verlichten.

 

Meer weten?

We hopen je een stukje meer te hebben geleerd over Solar LED verlichting. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met een van onze verlichtingsexperts. We vertellen je graag meer en kunnen je assisteren bij het kopen van de voor jou perfecte lampen.